Marussia heeft twee coureurs in dienst die aan hun debuutseizoen in de Formule 1 bezig zijn. Voor Jules Bianchi en Max Chilton wordt de aanstaande Grand Prix van Monaco dan ook hun eerste, en daar verheugen ze zich op.

“Toen ik een jongetje van negen of tien was ging ik naar Monaco om naar de Grand Prix te kijken. Ik kon me toen niet indenken dat ik ooit zelf aan de race mee zou doen, dus ik vind het echt geweldig dat het daar volgende week van komt”, verklaart Jules Bianchi, voor wie de eerdere races van het huidige Formule 1-seizoen ook al ‘grotendeels aanvoelden als een droom die werkelijkheid is geworden’.

Monaco blijft echter toch de kers op de taart, zo weet de Fransman, voor wie het uiteraard ook een soort van thuisrace is: “Het is een unieke race en zowel op als naast de baan een fantastische belevenis.”

Goed gevoel
Wat het ‘op de baan’-gedeelte betreft, waagt Bianchi zich niet aan voorspellingen, maar hij hoopt op beterschap: “Hoewel we er vorige week in Spanje niet het maximale uit hebben gehaald, waren er toch genoeg positieve aanknopingspunten om te hopen dat het straks in Monaco beter gaat.”

Ook Max Chilton ‘kan niet wachten om voor het eerst een Formule 1-auto te besturen in Monaco’. “Het is een fascinerende baan waar van alles kan gebeuren. Qua type circuit valt het niet te vergelijken met Spanje, maar ik hoop toch dat we de stijgende lijn die we daar hebben ingezet kunnen doortrekken. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel bij.”