*

Marussia en Caterham op deelnemerslijst 2015

Daan de Geus

Daan de Geus

5 november 2014 19:14

Marussia en Caterham op deelnemerslijst 2015
Sutton Images

De FIA heeft de voorlopige inschrijvingslijst voor het wereldkampioenschap Formule 1 van 2015 bekendgemaakt. Vooralsnog staan Marussia en Caterham er op en telt de lijst ‘gewoon’ elf teams.

De noodlijdende renstallen van Marussia en Caterham hebben zich, ondanks dat ze onder curatele staan en investeerders nodig hebben om te overleven, vooralsnog gewoon ingeschreven voor volgend seizoen, al heeft Marussia dat zoals verwacht onder de naam Manor F1 Team gedaan.

In het geval van Caterham wordt het 1Malaysia Racing Team nog altijd als de licentiehouder aangeduid, terwijl de officiële teamnaam voor 2015 volgens de lijst van de internationale autosportfederatie CF1 Caterham F1 Team luidt.

Wat verder opvalt is dat McLaren de naam van haar nieuwe motorpartner Honda aan de teamnaam heeft toegevoegd, waardoor het team uit Woking in 2015 officieel als McLaren Honda door het leven zal gaan.

De naam van Forza Rossa ontbreekt op de voorlopige deelnemerslijst. Forza Rossa is een potentiële Formule 1-renstal uit Roemenië die eigenlijk komend seizoen al op de grid wil staan, maar voor 2015 is Forza Rossa vooralsnog dus niet ingeschreven.