Max Chilton rijdt ook in 2014 voor Marussia, het team waar hij in 2013 bij debuteerde. Dat hebben het team en de coureur zaterdagmiddag bekendgemaakt.

“Ik ben er heel blij mee dat ik een tweede seizoen krijg bij Marussia”, vertelt Chilton. “Continuïteit is denk ik iets wat belangrijk is voor het team, maar ook voor mij als coureur. In een debuutjaar leer je namelijk veel, waarna het tweede seizoen doorgaans het jaar is waarin je kan laten zien wat je hebt opgestoken en je je potentieel kan tonen.”

“In de opstapklassen is dat in ieder geval altijd het geval geweest bij mij, dus ik hoop dat dit nu in de Formule 1 niet anders zal zijn en ik ook nu een volgende stap kan zetten”, geeft Chilton aan, alvorens Marussia te bedanken voor de steun en het in hem gestelde vertrouwen: “Ik ben het team daar dankbaar voor en kan niet wachten op de uitdagingen die ons komend seizoen wachten.”

Booth
Teambaas John Booth laat op zijn beurt weten eveneens zeer gelukkig te zijn de samenwerking te verlengen. “Max heeft een goed debuutseizoen achter de rug en mag trots zijn op de ontwikkeling die hij in 2013 heeft gemaakt”, zegt Booth over de nu 22-jarige Brit, die in 2013 alle negentien Grands Prix uitreed en daarmee een record vestigde voor een rookie.

Nu Marussia Chilton heeft bevestigd voor 2014 – nadat het eerder diens 2013-teamgenoot Jules Bianchi ook al langer aan zich verbond – houdt het team voor het eerst in haar bestaan langer dan een jaar vast aan een rijdersduo. “Aangezien de regels op de schop gaan, is stabiliteit erg belangrijk, dus het is gunstig voor ons dat we met dezelfde jongens verder kunnen gaan”, zo bevestigt Booth de woorden van Chilton. “Daarnaast is het uiteraard fijn dat we ons nu we onze rijdersbezetting rond hebben, volledig op 2014 kunnen concentreren.”

“Na onze succesvolle campagne van 2013, waarin we de tiende plaats bij de constructeurs wisten te claimen, hebben we ons vizier voor 2014 samen op nog mooiere en betere dingen gericht”, besluit de teambaas.