Bij Marussia kijkt men handenwrijvend uit naar de Grand Prix van Singapore. De baan vertoont immers overeenkomsten met die van Monaco, waar het team eerder dit jaar wist te imponeren met een negende plaats.

Jules Bianchi legde vier maanden geleden namens Marussia beslag op die negende plek. Hoewel de euforie over die prestatie inmiddels wel is weggeëbt, blikken ze graag nog eens terug op dat weekend. In Singapore wordt er immers opnieuw door smalle straten geracet en dus ziet men kansen.

“De Grand Prix van Monaco eerder dit jaar staat me natuurlijk in het geheugen gegrift, niet in de laatste plaats vanwege de twee punten die ik mee naar huis mocht nemen”, licht Jules Bianchi toe. “Het Marina Bay Street Circuit heeft qua karakteristieken veel weg van Monaco, dus het gevoel is op voorhand goed.”

“Hoewel ik vorig jaar genoot van mijn eerste Singaporese Grand Prix, verliep het voor ons niet heel goed. Ik denk echter dat we als team veel hebben bijgeleerd en hopelijk helpt ons dat dit jaar een geod resultaat neer te zetten. Onze auto zou het met al die langzame bochten in ieder geval goed moeten kunnen doen.”

Max Chilton bewaart eveneens goede herinneringen aan de Grote Prijs van Singapore. In 2012 wist hij er te zegevieren in de GP2. “Het is dan ook altijd fijn om terug te keren op dit circuit”, aldus de Brit. “Maar ook zonder die overwinning is het een bijzondere locatie om naar af te reizen. De stad is geweldig en de sfeer die een nachtrace met zich meebrengt, is magisch.”

“We weten dat onze auto goed bij dit circuit past. Vorig jaar reed ik hier al een sterke race, dus dat hoop ik dit jaar te herhalen. Er zijn nog maar zes races te gaan, waarin we elke keer goed willen presteren.”