Marussia herstelde zich goed tijdens de eerste trainingsdag in Brazilië. Na een slechte start, was Jules Bianchi Marussia’s rivalen van Caterham in de tweede sessie de baas.

Bianchi was in de tweede training op de negentiende plek ongeveer een halve tiende sneller dan Giedo van der Garde, de snelste Caterham-coureur van vandaag. Dat was een opsteker voor Bianchi, want in VT2 moest hij nog bijna twee tellen prijsgeven op Charles Pic, de Fransman die vandaag in beide trainingen de langzamere Caterham-coureur was.

“Beide trainingen werden gedomineerd door het weer, maar we hebben goede vooruitgang geboekt met oog op de verschillende soorten omstandigheden waar we dit weekend mee te maken kunnen krijgen”, denkt Bianchi.

“Zodra de ideale lijn wat droger werd, was het bovendien mogelijk een stuk meer pushen. Er zit zelfs nog meer in de auto dan dit, want ik maakte een fout tijdens mijn snelste rondje, al moeten we eerst ook nog flink aan de bak met de engineers om de balans verder te verbeteren”, vertelt Bianchi.

Chilton
Ook Chilton – die zijn auto in VT1 aan testrijder Rodolfo González moest afstaan – denkt dat Marussia gedurende de dag veel progressie heeft gemaakt en zich goed heeft voorbereid op elk type weer dat het kan worden, al meldt hij daarbij wel dat Marussia hoopt ‘de meeste regen nu wel gehad te hebben’. “Over het algemeen ben ik echter heel blij met de snelheid die in de auto zit”, voegt hij daar nog aan toe.

González
González, meer dan twee en een halve seconde trager dan Bianchi in VT1, prijst zich ondanks die rondetijd en de regen gelukkig dat hij alsnog negentien rondjes heeft kunnen rijden. “Dit is voor mij de race die het dichtst bij een thuiswedstrijd komt, dus ik ben er blij mee dat de sessie probleemloos is verlopen en ik nuttige informatie heb verzameld voor de rest van het weekend”, aldus de Venezolaan.