Bij Marussia heeft men een pittige dag achter de rug. Problemen met de balans houden Bianchi achter Caterham-coureur Kamui Kobayashi. Zijn problemen vallen echter in het niet bij die van teamcollega Max Chilton.

Max Chilton komt ’s ochtends in eerste instantie maar één verkenningsrondje ver. De Brit komt rokend terug de pits in. Een klein olielek zorgt vervolgens voor een kortstondig brandje en de monteurs gaan aan de slag om de versnellingsbak van Chilton te wisselen. Met nog slechts vijf minuten op de klokt rijdt hij weer naar buiten.

“Het team verdient een complimentje na het werk dat ze hebben gedaan om me weer naar buiten te krijgen. In de middag voelde de auto behoorlijk anders aan, vermoedelijke door de hogere temperaturen. We hebben ons in de tweede training verbeterd, maar we staan nog niet waar we willen staan, namelijk vóór de beide Caterhams.”

Ook Jules Bianchi behaalde het door zijn teamgenoot beschreven doel niet: “We hebben echt geworsteld met de balans van de auto vandaag”, geeft hij als verklaring. “Op die manier kun je ook niet echt naar een goede afstelling toewerken. We hebben ons weliswaar iets verbeterd, maar het bleek nog niet genoeg om ons voorbij Koabayshi te helpen.”