Marussia had er vandaag zin in. Zowel Timo Glock als Charles Pic legde vandaag meer dan een raceafstand af. Ze moesten immers veel dingen uitproberen.

Glock reed vandaag 57 ronden. “Het is positief als het weer in Monza stabiel is”, vertelt de Duitser. “Dit is een uniek circuit en we moesten veel voorbereidend werk doen. We hebben het programma redelijk goed afgewerkt en hebben de aerodynamica van de achtervleugel geëvalueerd . Ook hebben we met onze Canadese specificatie gereden. Nieuwe onderdelen lijken ook goed aan te slaan. Dat onderstreept dat we ons goed doorontwikkelen.”

“De auto voelde redelijk goed aan en we hadden geen moeilijkheden tijdens de lange runs. Onze tijden waren redelijk constant. Ik ben blij met beide sessies. We moeten misschien nog wat fine tunen maar dit was een goed begin. Nu zien we wel waar we eindigen.”

Pic vindt het lastig om zijn auto voor Monza af te stellen. “We hadden het drukker dan normaal omdat we een hectisch programma voor beide auto’s hadden. Vanochtend probeerden we veel verschillende dingen uit die we tijdens de pauze konden analyseren om vervolgens knopen door te hakken.”

De Fransman vervolgt: “Dit is een lastig circuit om je auto voor af te stellen. Je moet compromissen sluiten. We hebben goed werk geleverd voor een fundament. Er is nu nog veel werk te doen vanwege de dingen die we vandaag wijzer zijn geworden.”