Het doek is gevallen voor Marussia. De zoektocht naar een nieuwe eigenaar is op niets uitgelopen, waardoor het faillissement van het bedrijf onafwendbaar is geworden.

De 200 medewerkers van Marussia komen op straat te staan. Curator Geoff Rowley noemt het zeer spijtig dat de renstal niet van de ondergang gered kon worden. “Het team heeft veel progressie geboekt in de korte tijd dat het actief is geweest”, zegt hij. “Maar het in stand houden van een Formule 1-team vergt voortdurende investeringen.”

Marussia begon in 2010 als Virgin Racing en werd kort daarna overgenomen door de Russische zakenman Andrej Tsjechlakov. Die trok zich dit seizoen echter terug en ondanks de puntenfinish in Monaco, waardoor een flinke hoeveelheid prijzengeld lonkte, bleek er geen andere partij bereid in te stappen.

Nadat het team vrijstelling had gekregen voor de races in Amerika en Brazilië zal het ook in Abu Dhabi niet aan de start verschijnen. Daarmee vervalt ook het recht op de inkomsten uit de prijzenpot. De renstal staat nog wel als Manor F1 Team op de inschrijflijst voor 2015, en het management hoopt nog een manier te kunnen vinden volgend jaar daadwerkelijk weer aan de start te verschijnen.