Twee weken geleden waren de rollen achteraan het veld ineens omgedraaid: Marcus Ericsson versloeg in zijn Caterham de beide wagens van Marussia. Dat team is er nu op gebrand dit weekend orde op zaken te stellen.

“We hadden een moeilijke race in Singapore”, zegt teambaas John Booth. “We stonden aan de finish niet op onze gebruikelijke positie voor Caterham, ondanks dat we op de meeste punten in de race sneller waren.” Het doel voor Suzuka is helder: “Een dubbele finish, die onze betrouwbaarheid en goede racesnelheid laat zien.”

Bianchi en Chilton

Max Chilton voelt zich net zo strijdlustig als zijn baas. “Ik had een goed weekend in Singapore, dus ik ben helemaal opgeladen voor deze race. Hopelijk hebben we weer een goed gevecht met Caterham. Want we moeten iedere race op ons best zijn om de negende plaats in bij de constructeurs te verdedigen”, laat de Brit optekenen.

“Suzuka is fantastisch circuit”, meldt Chilton daarnaast. “Het is heel technisch en er ligt een hoop geschiedenis.” Stalgenoot Jules Bianchi is die mening ook toebedeeld: “We herinneren ons allemaal de prachtige racemomenten die we hier hebben gezien wel, vooral in het tijdperk van Senna en Prost. Het circuit is geweldig, een echte test voor de auto’s en de coureurs.”

Bianchi was vorig jaar op Suzuka wat minder fortuinlijk, toen een aanvaring met Giedo van der Garde in de eerste bocht zijn race beëindigde. “Het was niet zo’n makkelijk moment, dus ik hoop dat het dit keer allemaal wat beter gaat. Maar toch heb ik er vorig jaar wel van genoten”, zegt de Fransman.

Ferrari

Tot slot reageert de Fransman nog even op de geruchten rond Fernando Alonso’s Ferrari-stoeltje. Mocht de Spanjaard inderdaad besluiten aan het eind van het seizoen de Scuderia te verlaten (wat hij zelf tot op heden ontkent), wordt Bianchi genoemd als één van de voornaamste kandidaten om hem te vervangen. 

“Natuurlijk zou ik daar klaar voor zijn, na twee jaar Formule 1 beschik ik nu wel over wat ervaring. Ik werk er al naar toe sinds ik in 2009 lid werd van Ferrari’s talentenprogramma”, reageert Bianchi. “Op dit moment hebben hun coureurs allebei gewoon een contract, maar als er toch iets verandert, zou het voor mij een logische stap zijn.”