Na een reeks races die niet volgens plan is gelopen, hoopt Marussia van de Grand Prix van de Verenigde Staten het begin van een sterk slotakkoord te maken.

“We hebben na de race in Abu Dhabi de tijd genomen om oplossingen te bedenken voor de problemen die we aldaar hadden, dus we hebben er vertrouwen in dat de we tijdens de laatste twee races in de aanval kunnen gaan”, verklaart teambaas John Booth, wiens renstal de laatste tijd juist in in de verdediging is in haar strijd om de tiende plek bij de constructeurs met Caterham.

“Ik denk dat we een aantal goede nieuwe onderdelen hebben voor de laatste twee wedstrijd, dus als we ons huiswerk verder ook goed doen, dan kunnen we in Amerika en Brazilië hopelijk meer uit onze auto halen”, geeft Booth aan.

Bianchi & Chilton
Coureurs Jules Bianchi en Max Chilton hebben hun huiswerk in ieder geval al gedaan. De rookies waren vorig jaar slechts als toeschouwers aanwezig bij de race in Texas, maar hebben zich inmiddels middels de simulator bekend gemaakt met het Circuit of the Americas.

“Van wat ik in de simulator en vorig jaar al toeschouwer heb gezien, is het een geweldige circuit. Het lijkt me dus een mooie plek om aan ons slotakkoord te beginnen en een volgende stap richting ons doel te zetten”, zegt Bianchi, doelend op P10 in het teamkampioenschap.

Ook Chilton is onder de indruk én vol vertrouwen. “Ik vind het geweldig dat ik eindelijk de kans krijg om op deze baan te rijden. Aangezien we niet stil hebben gezeten sinds Abu Dhabi, denk ik bovendien dat we optimaal voorbereid zijn voor de laatste twee races.”