Het team van Marussia heeft het gevoel de laatste tijd in de lift te zitten, dus teambaas John Booth en coureurs Max Chilton en Jules Bianchi reizen met een goed gevoel af naar India.

Aangezien Chilton en Bianchi allebei niet eerder op het Buddh International Circuit gereden hebben, weet Booth dat de beide heren op vrijdag eerst even moeten inkomen, maar zodra dat voor elkaar is, verwacht hij dat zijn team de stijgende lijn weet vast te houden.

“Onze auto presteert steeds beter, dus het moet ons doel zijn om er in India – en daarna – nóg meer uit te persen, waarbij een aantal kleine updates die we zullen introduceren uiteraard moeten helpen.”

Chilton
Om dat voor elkaar te krijgen hoopt Chilton zich ‘van sessie op sessie’ te verbeteren. “Ik hoop dat ik op die manier net zo’n goed weekend kan hebben als in Japan”, verklaart de coureur die aldaar in de kwalificatie voor het eerst de snelste man van de achterhoedeteams Marussia en Caterham was.

Voor de race is finishen het doel voor Chilton. “Een mooie dubbele finish zou voor het team natuurlijk het beste zijn”, benadrukt de Engelsman, die ook nog om persoonlijke redenen absoluut het einde van de race wil halen: “Ik ben de enige coureur die dit jaar in elke race de finish heeft gehaald, dus ik wil die reeks graag tot het eind van het seizoen doortrekken.”

Bianchi
In tegenstelling tot Chilton had Bianchi geen fijn weekend in Japan. “Maar ik werk vanuit de gedachte dat dat mijn ene weekend van het jaar was waarin alles fout ging”, vertelt hij terugblikkend op zijn ‘jinx race’.

“Met dat rampweekend achter de rug, kom ik nu toch positief gestemd naar India”, vervolgt Bianchi. “Dit omdat we progressie hebben geboekt met de auto en we bovendien ook nog verdere doorontwikkelingen in de pijplijn hebben zitten.”