Marussia’s Jules Bianchi en Max Chilton, bezig aan hun debuutseizoen in de Formule 1, zien met veel interesse uit naar hun eerste nachtrace in de koningsklasse.

“Ik heb nog nooit eerder ’s nachts geracet, dus voor mij wordt het een totaal nieuwe ervaring”, vertelt Bianchi. “Hoewel in een debuutseizoen alles spannend en nieuw is, springt deze nachtrace er toch wel uit als hoogtepunt op de kalender”, voegt hij nog toe.

Bianchi weet, aangezien hij in 2012 als testrijder bij Force India rondliep, overigens wel wat er van hem wordt verwacht in Singapore. “De Europese klok aanhouden. Dat betekent naar bed gaan op een tijd waarop je normaal gesproken opstaat en ontbijten in de namiddag”, aldus de coureur die wat het circuit betreft niet verwacht voor verrassingen te komen te staan, omdat hij in de simulator heeft geoefend.

Teammakker Chilton is vorig jaar in de GP2 al in de de straten van Singapore in actie gekomen. “Ik wist er toen zelfs te winnen, dus ik ken het circuit en weet hoe het er in de paddock aan toegaat.”

Voor Chilton is het dus allemaal wat minder nieuw, maar de Brit racete vorig jaar in de GP2 in de schemering en niet in het donker. Ook voor hem is er zodoende genoeg spannends om naar uit te kijken: “Ik kan niet wachten op mijn eerste nachtrace in de Formule 1.”