Marussia doet niet mee aan de eerste test van het seizoen in Jerez. Dat heeft teambaas John Booth via Twitter laten weten.

 

Marussia was van plan om met de auto van 2011 deel te nemen aan de eerste wintertest om Charles Pic ervaring op te laten doen. Dat stelt het team nu uit tot de tweede test, die van 21 tot en met 24 februari plaatsvindt in Barcelona. Voor de derde test, eveneens in Barcelona, hoopt Marussia de nieuwe auto gereed te hebben.

 

Vanwege het vertrek van technisch directeur Nick Wirth halverwege vorig seizoen, zal de nieuwe Marussia compleet anders zijn dan zijn voorganger, de Virgin VR-02. “De MR01 zal vrijwel geheel ‘nieuw’ zijn”, meldt Booth. “We nemen nauwelijks onderdelen over van de oude auto.”

 

“Helaas heeft ons programma een kleine achterstand opgelopen”, vervolgt Booth. “En het is weinig zinvol om de nieuwe auto in te zetten voordat alles in orde is. We hopen nu constructiever te werk te kunnen gaan dan wanneer we overhaast de nieuwe auto prepareren voor de tweede test.”