Voor Marussia stond de eerste dag in Canada in het teken van twee dingen. Allereerst moesten Jules Bianchi en Max Chilton het circuit leren kennen. Ze hebben er immers beide nooit gereden. Daarnaast wilde het team een nieuw aerodynamisch pakket testen.

Voor Bianchi begon de vrijdag slecht. Na acht ronden op het natte circuit in Canada schoot hij rechtdoor in bocht drie. Keren lukte niet op de uitloopstrook en toen de Fransman na drie keer heen en weer steken nog geen uitweg gevonden had, kreeg hij via de boordradio het verzoek de auto stil te zetten. “Heel vervelend”, vertelt de Fransman. “Ik was net het circuit aan het verkennen en nieuwe dingen aan het testen. Zo wil je niet aan het weekend beginnen.”

“Gelukkig heb ik wel de hele tweede sessie kunnen rijden”, vervolgt Bianchi. “Zo op het eerste gezicht vind ik het een leuk en uitdagend circuit. Ik heb alsnog alles wat ik wilde doen kunnen uitvoeren, dus ik hoop dat we wat progressie hebben geboekt.”

Chilton
Teamgenoot Max Chilton kende een betere start van zijn weekend. Doordat hij de hele eerste vrije training onderdelen had getest, kon hij zich in de tweede sessie voorbereiden op de race.

“Het is natuurlijk vervelend als je in natte omstandigheden een circuit moet leren kennen. Maar ik vind het wel een geweldig circuit. We hebben veel data verzameld dus ik denk dat we in de race goed voor de dag kunnen komen.”