Het ene weekend pak je lachend de eerste punten uit je teambestaan, twee weken later verlaat je gedesillusioneerd het circuit na nog niet één volledige ronde. Het kan verkeren voor Marussia.

Max Chilton, de Brit die beschouwd mag worden als schuldige van de dubbele uitvalbeurt, sipt nog na over de crash bij de start, maar geeft tegelijkertijd aan dat er ook veel positieve kanten zaten aan het Canadese raceweekend: “Het ongeluk beëindigde niet alleen de races van Jules Bianchi en mij, maar dat ook dat van het team. Dat is extra zuur, want zijn werken achter de schermen keihard.”

“Mijn start was goed. Ik reed weg bij de mensen achter mij, maar in bocht drie kwam ik in contact met Jules. Het ongeluk staat in schril contrast met de vreugde van twee weken geleden, maar het is motiverend om te zien hoe goed we de auto blijven doorontwikkelen.”

Jules Bianchi
De Fransman had net als zijn teamgenoot een goede start, maar werd passagier van zijn eigen bolide in bocht drie. “Mijn auto werd geraakt in bocht drie, waarna ik stuurloos de muur in verdween”, sipt Bianchi na afloop. “De teleurstelling is groot, aangezien ik echt denk dat er iets te halen viel in deze race. Ik hoop dat we het team in Oostenrijk wat meer kunnen geven om voor te juichen.”

Max Chilton heeft voor de volgende Grand Prix in Oostenrijk een grid-penalty van drie plaatsen opgelegd gekregen.