*

Marussia: ‘Vechten om P9 voor Bianchi’

Daan de Geus

Daan de Geus

21 oktober 2014 10:18

Marussia: ‘Vechten om P9 voor Bianchi’
Racepictures

Het team van Marussia is het aan haar zwaargewonde coureur Jules Bianchi verplicht om tijdens de resterende drie Grands Prix alles te geven om de provisionele negende plek in het WK vast te houden. Dat is de mening van Marussia-topman Graeme Lowdon.

Marussia dankt haar huidige – en financieel zeer waardevolle – negende plek in het constructuerskampioenschap aan de twee punten die Bianchi in Monaco scoorde. Het team is de Bianchi dus veel verschuldigd en de beste manier om de coureur – die bij een ongeluk tijdens de Grote Prijs van Japan hersenletsel opliep en in kritieke maar stabiele toestand in het ziekenhuis ligt – te eren en terug te betalen, is om de negende plek veilig te stellen.

Dat verklaart Marussia’s sporting director en president Graeme Lowdon althans ten overstaan van Autosport. “Ik hoop dat onze geste in Rusland, waar we om Jules te eren maar met één auto reden, Jules en zijn familie heeft gesterkt. We hebben dat gedaan omdat het ons het beste leek, terwijl het veiligstellen van onze plek in het kampioenschap het beste is wat we nú kunnen doen nu het seizoen verdergaat.”

“Jules is van onschatbare waarde geweest bij het verkrijgen van deze voor ons zeer waardevolle negende plek, vanwege zijn geweldige race in Monaco, dus we zijn het hem verschuldigd om deze positie te verdedigen”, verduidelijkt Lowdon.

“Er zijn nog drie races te gaan, waarvan de laatste dubbele punten waard is, dus de druk staat op de ketel”, erkent Lowdon. “We moeten dan ook tot en met het laatste moment blijven pushen”, realiseert de Brit zich.

Lowdon lijkt er daarmee op te zinspelen dat Marussia tijdens de volgende races weer twee auto’s inzet, maar hij wil dit nog niet daadwerkelijk bevestigen aangezien Marussia volgens hem nog niet de tijd heeft genomen om na te denken over haar opties. “We gaan ons daar nu over buigen, in de korte pauze tussen de race. Het is geen gemakkelijke beslissing, maar we zullen doen wat juist is”, verklaart hij.

Voor de Grand Prix van Rusland schreef Marussia overigens haar Amerikaanse reserve Alexander Rossi in als teamgenoot van vaste kracht Max Chilton, maar Rossi werd uiteindelijk aan de kant gehouden omdat Marussia het dus meer gepast vond om maar één bolide in te zetten.

Lees meer over

Bianchi Lowdon Marussia