De doelstelling van Marussia voor de tweede seizoenshelft is duidelijk: Caterham voorblijven en de tiende plaats in het kampioenschap vasthouden, te beginnen met komend weekend in Spa.

Hoewel haar als elfde en laatste geklasseerde rivaal Caterham de laatste tijd sterker lijkt te zijn, bezet Marussia nog altijd de zeer waardevolle tiende plaats in het constructeurskampioenschap, dus teambaas John Booth weet wat hem en zijn manschappen te doen staat: “De tiende plek vasthouden, en we weten wat we moeten doen om dat voor elkaar te krijgen”, spreekt hij duidelijke taal.

“We hebben wat nieuwe onderdelen – voor de ophanging en de remmen – die we in Spa willen evalueren, terwijl we er verder net als altijd naar streven om met beide auto’s de finish te halen en dat ook nog eens voor onze vaste rivalen te doen”, zo laat Booth weten wat hij verwacht.

Coureurs Jules Bianchi en Max Chilton weten dus wat ze te doen staat. Beide heren hebben de zomerstop gebruikt om zich klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft, dus de Fransman en de Brit voelen zich klaar voor de strijd.

“Ik heb de afgelopen weken uiteraard veel getraind, maar ook teruggekeken op mijn prestaties in de eerste seizoenshelft en goed nagedacht over hoe ik mezelf kan verbeteren, zodat ik straks in de lange en zware tweede seizoenshelft het beste uit mezelf kan halen”, vertelt Bianchi.

Ook teamgenoot Chilton heeft tussen al het trainen door aan zelfreflectie gedaan. “De zomerpauze is goed voor me geweest, maar ik kan niet wachten om nu weer in de auto te stappen. Ik zie met een goed gevoel uit naar de uitdagingen die ons tijdens de komende negen races wachten en ben er helemaal klaar voor.”