Voor de tweede race op rij is een Marussia-coureur er in geslaagd het achterhoededuel met Caterham te winnen. Dit keer was het echter niet Max Chilton, maar Jules Bianchi die dat voor elkaar kreeg.

“Mijn kwalificatie verliep goed”, is het duidelijke commentaar van Bianchi. “We zaten hier in de vrije trainingen al kort achter de Caterhams en het voelt uiteraard lekker om ze nu in de kwalificatie ook daadwerkelijk te hebben verslagen.”

“Met oog op morgen vind ik het lastig om voorspellingen te doen, maar ik streef er uiteraard naar deze plek vast te houden en ook in de race voor de Caterhams te finishen”, besluit de tevreden nummer negentien.

Chilton
Chilton moest behalve teammaat Bianchi ook de beide Caterhams voor zich duldden. “Dit is een circuit waarop je vertrouwen nodig hebt om te kunnen pushen, maar ik ben dit weekend niet zo gelukkig met de auto”, legt hij de vinger op de zere plek.

In de kwalificatie ‘liep’ het ook gewoon niet zo lekker voor Chilton. “Met mijn eerste run kon in aanhaken bij de jongens voor me, maar ik kon me tijdens de tweede run helaas niet genoeg verbeteren”, zo verklaart hij het gat van meer dan een halve seconde naar de rest.