Marussia-teambaas hoopt dat Charles Pic ook volgend jaar de teamgenoot van Timo Glock is. “Hij is bezig aan een fantastisch debuutseizoen.”

De Russische formatie haalde vorige maand Max Chilton binnen als reservecoureur. De GP2-rijder sprak daarna meermaals de hoop uit om volgend jaar voor het team te racen. Als het aan Booth ligt gaat dat niet door.

“We praten nu met Charles”, zegt Booth over Pic in de persconferentie van vandaag. “Hij doet het geweldig en is bezig aan een fantastisch debuutseizoen. We praten met zijn management en hopen dat hij in 2013 ook voor ons rijdt. Hij doet het vooral in races echt goed door dicht in de buurt van Timo te blijven.”

“Chilton is al een aantal jaar lid van onze jeugdopleiding. Deze rol is een logische stap voor hem en wellicht mag hij dit jaar op een vrijdag rijden”, aldus Booth, die sinds de race in Singapore tiende staat met zijn team in het kampioenschap.

“Dat hebben we na afloop kort gevierd. We weten echter dondersgoed dat we nog heel veel beter moeten worden. Dit is slechts een kleine stap. We gaan de goede kant op maar staan nog niet waar we willen staan”, meent de teambaas, die nog niet weet of de tiende plaats in het kampioenschap voor een financiële meevaller zorgt.

“Het Concorde Verdrag loopt dit jaar af. We weten dus niet hoe het verder gaat. Het is in ieder geval een steun in de rug voor het team”, meent Booth over de tiende plaats in het kampioenschap. “Er zijn maar twaalf F1-teams en het is een prestatie om tiende te staan. De huidige F1-auto’s gaan niet meer zomaar stuk. Je moet knokken voor elke plaats.”