Marussia-coureurs Max Chilton en Jules Bianchi kwamen in de eerste race van 2014, ondanks een valse start, allebei aan de finish, dus het doel voor Maleisië is nu om het zonder problemen nog beter te doen.

Beide Marussia’s moesten de openingsrace vanuit de pits beginnen, nadat hun auto’s op de startgrid stil bleven staan, maar Chilton en Bianchi haalden wel allebei de finish. Bianchi werd door een te grote achterstand echter niet geklasseerd, maar Chilton pakte gelijk een dertiende plek, wat later in het jaar in de strijd met rivaal Caterham wel eens een belangrijke klassering zou kunnen zijn.

“Ik heb Australië met een goed gevoel verlaten”, vertelt Chilton dan ook. “Er zijn nog wel wat plooien glad te strijken om ervoor te zorgen dat we het beter kunnen doen in de kwalificatie en race, maar ik ben er zeker van dat we daar in Maleisië een begin mee kunnen maken.”

“Onze betrouwbaarheid gedurende deze fase in het seizoen is hoe dan ook hoopgevend. We hebben in Australië veel informatie verzameld die ons vooruit kan helpen en hoewel we ons natuurlijk moeten blijven verbeteren, ziet het er goed uit.”

Bianchi
Ook Bianchi heeft ‘positieve signalen’ gezien tijdens het openingsweekend, al waren er ook ‘een aantal frustrerende obstakels die ons afremden’. “Over het algemeen was het echter erg leerzaam en ik verheug me er nu op in Maleisië weer in mijn auto te stappen en hopelijk wat minder problemen te hebben, zodat we meer kunnen pushen en het potentieel van de auto kunnen uitbuiten.”

“Dat gezegd hebbende, wordt het door de hitte en luchtvochtigheid in Maleisië geen eenvoudig weekend voor mij, het team of de auto, maar we weten wat ons te doen staat: ondanks de hitte zo veel mogelijk pushen en een goed resultaat behalen.”