Bij Marussia is men opgetogen over de snelheid die beide coureurs lieten zien ten opzichte van het Caterham-duo. In de eerste sessie stonden ze er zowaar weer eens voor.

“Ik ben dan ook redelijk tevreden met hoe de dag is verlopen”, blikt Max Chilton terug op zijn kennismaking met het stratencircuit in Singapore. “Het was echter mooier geweest als we ook in de tweede vrije training sneller waren geweest dan de Caterhams. Aan de andere kant zaten we er wel gewoon heel dichtbij en ik denk dat we met het oog op morgen de goede weg zijn ingeslagen.”

“We hebben vandaag wat nieuwe onderdelen uitgeprobeerd om nog net iets meer uit onze auto te halen. Daarmee zijn we vermoedelijk in staat om morgen iets leuks te laten zien tijdens de kwalificatie. Al met al was dit geen slechte start van het weekend.”

Jules Bianchi
Jules Bianchi keek op de eerste actieve dag in Singapore zijn ogen uit. De Fransman maakte, evenals zijn teamgenoot, voor het eerst kennis met racen in de duisternis. “Dat is erg spectaculair”, aldus Bianchi. “We hadden een stevig programma af te werken en dat is voor een groot deel gelukt. We zijn er echter niet in geslaagd om de voorsprong op Caterham mee te nemen naar de tweede training en dat is jammer.”

“Desondanks staan we er heel dichtbij en als je bedenkt dat ik met de nodige onderstuurproblemen in de rondte reed, is er nog veel mogelijk in de resterende twee dagen. Ik ben in ieder geval hoopvol dat we het gevecht dit weekend met onze directe concurrent aankunnen.”