Hoewel het team van Marussia gemengde gevoelens heeft overgehouden aan de kwalificatie, zien coureurs Jules Bianchi en Max Chilton kansen voor de race van morgen.

Bianchi kende een probleemloze kwalificatie en reed een negentiende tijd, waarmee hij niet alleen teamgenoot Chilton, maar ook de beide Caterhams te snel af was. “Een goede sessie”, meldt de Fransman dan ook. “Alle elektrische systemen werkten gelukkig en we hebben ook gelijk geleerd op elke vlakken we ons op een natte baan nog kunnen verbeteren.”

“Ik denk dat we morgen een goed resultaat kunnen behalen, zolang we het beste weten te maken van de mogelijke situaties die zich voordoen, dus we moeten nu zorgen dat we alles op orde krijgen voor de race.”

Chilton
Aan de andere kant van de Marussia-garage heeft Chilton, die behalve Bianchi ook Caterham-coureur Kamui Kobayashi voor zich moest dulden, het over een ‘frustrerende kwalificatie’. “Het ging tot de kwalificatie juist zo goed dit weekend, maar helaas werkte mijn ERS uitgerekend niet in het ene rondje waarin vrij baan had en foutloze sectoren reed.”

“Het was al met al bovendien een rommelige sessie en dat is jammer, want ik had wel vertrouwen in de auto. Wat de race van morgen brengt is uiteraard afwachten, maar we zijn op elk soort weer voorbereid en ik denk dat we snel genoeg zijn om de kansen te grijpen die zich zullen voordoen.”