Beide Marussia’s versloegen een Caterham in Oostenrijk. Jules Bianchi slaagde erin Kamui Kobayashi af te troeven dankzij een goed uitgevoerde éénstopstrategie, terwijl Max Chilton afrekende met Marcus Ericsson.

“Het viel niet mee om de éénstopper te laten slagen”, verklaart Bianchi. “Maar het is gelukt en ik ben blij met het eindresultaat. Kobayashi kwam me voorbij op de zachtere band, maar we hielden vertrouwen in de strategie. Ik ging zo lang mogelijk door op de hardere banden en sloeg daarna op de zachtste band toe.” 

Bianchi naderde ook landgenoot Romain Grosjean, maar zijn opmars kwam te laat om de Lotus-coureur nog te kunnen bedreigen. “Niettemin is de vijftiende plaats een goede prestatie. We hebben een mooie strijd geleverd, al was het niet helemaal de strijd waarop we hadden gehoopt, namelijk met de auto’s voor ons. Hopelijk vinden we in Silverstone die extra paar tienden.”  

Ook Chilton is zijn strategie dankbaar die ervoor zorgde dat hij Ericsson kon voorblijven en vlak achter Kamui Kobayashi als zeventiende te eindigen. “Een positief slot van het weekend”, concludeert de Engelsman. “Maar we zijn er aan gewend geraakt de middenmoot in het vizier te hebben en niet meer achterom te hoeven kijken. Dus we moeten ons weer even herpakken.”