Felipe Massa eindigde vanmiddag op een nat Silverstone bovenaan de tijdentabel. Daar is hij uiteraard blij mee. Voor wat het waard is op de vrijdag van dit GP-weekend.

Toch is de Braziliaan blij dat zijn Ferrari goed functioneert in de regen. “De weersomstandigheden maakte er een lastige dag van”, aldus Massa na afloop. “Volgens mij pakte de auto dat echter goed op. Dat is goed om te weten voor de rest van het weekend: er is immers kans op meer regen.”

“Je weet daarom ook gelijk waarom ik maar een setje intermediates gebruikte”, vervolgt de vice-kampioen van 2008. “Aanvankelijk sleten de voorbanden. Vooral aan het begin van de tweede sessie. Naarmate de training vorderde werden de omstandigheden eigenlijk steeds beter. Het is daarom lastig te bepalen waar we ten opzichte van andere teams staan.”

 

Fernando Alonso sloot de middagtraining af als vijftiende. “De regen hielp niet op de voornaamste dag dat we onze nieuwe onderdelen willen testen. We hebben gedaan wat we konden en gebruikten maar een setje intermediates met het oog op de rest van het weekend”, vertelt de tweevoudig wereldkampioen.

“Op die manier hebben we toch een stabiele meetwijze gehanteerd voor de nieuwe onderdelen. Het is lastig te zeggen of de nieuwe onderdelen werken, maar het lijkt er wel op. De auto was op een natte baan niet slecht. Het zou zomaar zoals in Canada kunnen gaan.”