Felipe Massa is actief op zoek naar een nieuwe werkgever, nu bekend is dat zijn dienstverband bij Ferrari na afloop van het huidige seizoen ten einde komt. Lotus is daarbij een belangrijke gegadigde.

De 32-jarige Massa, bezig aan zijn achtste seizoen voor de Scuderia, bevestigt in gesprek met het Braziliaanse Globo Esporte dat hij in onderhandeling is met Lotus, het team waar zijn vervanger Kimi Räikkönen vandaan komt.

“We zitten met elkaar om tafel”, vertelt Massa, die Lotus als een logische bestemming ziet: “Ze hebben een goede auto en dat is precies wat ik wil”, verklaart de Braziliaan, die weet dat Lotus het ‘financieel niet makkelijk heeft’ maar ook daarover met het team in gesprek is om ‘daar hopelijk een oplossing voor te vinden’.

Behalve met Lotus heeft Massa ook contact gehad met McLaren, zo zegt hij. “Hoe dat er voor staat is lastig in te schatten, maar de gesprekken met Lotus verlopen in ieder geval goed”, meldt Massa.

Rivalen
Massa is niet de enige coureur die op een zitje bij Lotus aast. De huidige Lotus-rijder Romain Grosjean hoopt op contractverlenging, terwijl daarnaast Williams-coureur Pastor Maldonado en Saubers Nico Hülkenberg met een overstap naar het team in verband zijn gebracht.