Felipe Massa heeft het helemaal gehad met Lewis Hamilton. De McLaren-coureur bezorgde de Braziliaan een lekke band en werd daarvoor bestraft. Massa is echter helemaal klaar met de voormalig wereldkampioen.

Vlak na de race liep de Ferrari-coureur leeg tegenover de BBC. “Opnieuw had hij zijn hoofd er niet bij. Net als gisteren in de kwalificatie”, vertelde de vice-kampioen van 2008 over hun kleine akkefietje van gisteren. “Opnieuw had hij een groot ongeluk kunnen veroorzaken. Hij snapt het gewoon niet. En daar krijgt hij nog voor betaald ook.”

Het maakte een einde aan de plannen voor een goed resultaat van Massa. “Ik had ook nog eens pech dat het halverwege het circuit gebeurde. Vervolgens schakelde ik over op de superzachte band en daarna kwam de safetycar naar buiten. Daardoor had ik dus de verkeerde banden om de race uit te rijden.”

Uiteindelijk finishte Massa slechts als negende, terwijl Hamilton ondanks zijn kapotte voorvleugel en drive-throughpenalty vijfde werd. Massa is helemaal klaar met zijn Britse rivaal. “Het was weer een aanvaring met die gast die me dit jaar al zoveel problemen bezorgde. De FIA blijft hem maar straffen omdat hij niet nadenkt. Dat heb ik hem ook gezegd. Zelfs zijn vader was het met mij eens.”