Felipe Massa heeft in Hongarije laten zien niets onder te doen voor Fernando Alonso. De Braziliaan kwam in Q3 slechts 54 honderdste tekort op zijn teamgenoot en start daardoor als zevende.

“Het was geen eenvoudige kwalificatie voor het team”, blikt Massa terug. “Zowel Fernando als ik had moeite een perfecte ronde neer te zetten. Dat blijkt ook wel uit het feit dat we in Q2 sneller waren dan in Q3. Jammer omdat ik voelde dat er nog ruimte voor verbetering was.”

“Helaas was ik langzamer in de laatste sessie”, vervolgt Massa. “Ik had opeens veel minder grip en veel overstuur en nu moeten we uitvinden hoe dat kan. Het zal morgen heel heet worden en het kan ook nog gaan regenen dus we moeten ons op verschillende situaties voorbereiden.”

“We zullen zien hoe de race morgen verloopt, maar ik denk dat we sowieso nog kans maken op het podium, ook al moeten we het opnemen tegen sterke concurrenten. De Hungaroring is een baan waar ik een aantal belangrijke momenten in mijn carrière heb beleefd, zoals het ongeluk in 2009. Ik ben nog steeds close met veel mensen hier die me toen gesteund hebben, en daarom ben ik dubbel teleurgesteld omdat ik ze graag wilde belonen met een goed resultaat. Daarom zal ik morgen proberen dat alsnog te realiseren.”