Op voorhand leek het al een zekerheidje: er gaat een Williams op het podium eindigen. Mooi niet dus. Daniel Ricciardo ging met de eer aan de haal. Felipe Massa finishte voor Valtteri Bottas als vierde, maar is toch niet tevreden.

“Ik startte heel goed en we waren de hele race snel. Helaas kwam ik dankzij een te langzame pitstop achter Ricciardo te rijden”, vertelt de Braziliaan. “Dit kostte ons het podium, want dat was mogelijk. Dit kan gebeuren en het team voert het hele jaar al prima pitstops uit. We moeten er dus niet meer aan denken.”

“Al met al was dit voor ons een goed weekend. We scoorden namelijk meer punten dan onze concurrenten. Ook verkeren we in goede vorm en dat is fijn met de twee laatste races van het jaar in het verschiet.”

Bottas werd bij de start door Massa ingehaald en kon die plaats daarna niet meer goedmaken. “We hebben veel punten gepakt en lopen uit op Ferrari. Er zijn wel dingen die we van vandaag kunnen leren”, aldus de Fin. “In het begin kwam de koppeling te snel op waardoor Ricciardo mij kon inhalen in de eerste bocht.”

“Red Bull sprong ook beter om met de banden. Zij konden langer een hoog tempo vasthouden, wat het moeilijk maakte om Ricciardo te verslaan toen hij me bij de pitstops inhaalde. Dit is het moment in het jaar waarin we zoveel mogelijk punten moeten pakken en dit was een goed resultaat. We staan er daarom voor Brazilië goed voor.”