Felipe Massa eindigde in Valencia als vijfde. Als er niets was misgegaan was de Braziliaan echter gewoon als vierde over de streep gekomen.

Het ging mis bij een pitstop. Het duurde langer dan gepland om een achterband goed vast te krijgen en daarom kon Lewis Hamilton de vierde plaats van Massa overnemen. Zonde, vindt de Ferrari-coureur. “Het was een goede race waarin ik telkens in gevecht was met andere coureurs”, aldus Massa.

 

“Ik probeerde het maximale uit de zachte band te halen omdat onze snelheid op de harde samenstelling minder goed was. Jammer genoeg verliep mijn tweede pitstop slecht waardoor ik een seconde of vijf verloor. Hierdoor kon ik het gevecht met Hamilton voor de vierde plaats niet aangaan.”

“Als je kijkt naar onze snelheid, hadden we vandaag met beide auto’s McLaren moeten voorblijven”, vervolgt de Braziliaan. “Dat is slechts voor de helft gelukt. Ik startte erg goed. Haalde Hamilton en Fernando Alonso in. Vervolgens wilde ik een aanval plaatsen op Mark Webber, maar hij blokkeerde mij. Hierdoor kon Alonso mij weer inhalen.”

Massa werd tijdens de Europese Grand Prix geen vrienden met de Pirelli’s. “Ik had wat problemen met mijn tweede setje zachte banden”, meent de coureur die in 2008 de titel misliep. “Het setje daarna, dat al veel sneller versleten was, deed het echter een stuk beter. Uiteindelijk bleek de harde band minder slecht te zijn dan gedacht en kon ik opnieuw competitieve tijden klokken.”

“Silverstone is de volgende race. Daar kunnen we kijken of we onze opwaartse lijn van de afgelopen drie races kunnen bevestigen. Het wordt ook belangrijk welke keuze Pirelli gaat maken. Als ze voor de middelste en harde band kiezen, kan het voor ons een lastige race worden.”