Komend weekend staat Ferrari’s thuisrace op de planning. Volgens Felipe Massa wordt het zondag alles of niets voor de titelaspiraties van de Italianen. De underdog heeft volgens de Braziliaan op het snelle Monza de beste papieren.

Hij noemt het een nadeel om dit jaar aan de leiding te rijden op het snelle circuit in de bossen van Monza. “Dit is natuurlijk een heel belangrijk weekend voor ons”, zegt Massa in een column op de website van Ferrari. “Niet zozeer omdat dit onze laatste kans is om nog wat van dit jaar te maken, maar vooral omdat we hier echt een goed resultaat willen boeken. Voor het team, maar vooral voor de supporters.”

“De race in Spa verliep niet echt goed: het koude weer legde de nadruk op ons bandenprobleem. Dit weekend rijden we met dezelfde types rubber. Hopelijk is het nu veel warmer weer. We hebben een auto met een hoge topsnelheid nodig en nemen, net als de overige teams, een speciaal aerodynamisch pakket mee voor de race met kleine vleugels.”

“Het is belangrijk dat de auto goed in balans is en een goede tractie heeft”, vervolgt de vice-kampioen van 2008. “Je moet goed uit de chicanes accelereren en de auto moet goed over de kerbstones kunnen rijden. Dat is essentieel voor een snelle ronde in de kwalificatie.”

“In de race kunnen we veel inhaalacties verwachten. Vanwege de eigenschappen van deze baan, maar ook vanwege de twee vastgestelde inhaalzones voor de verstelbare achtervleugel. Ik zeg niet dat het een voordeel is om in de laatste ronde op weg naar Parabolica (de laatste bocht op het circuit, red.) nog tweede te liggen,  maar als het gevecht in de slotronde nog bezig is kan het een ingrediënt zijn van een toffe race.”