*

Massa: ‘Test van Kubica en Di Resta verandert niks voor mij’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Massa: ‘Test van Kubica en Di Resta verandert niks voor mij’
Sutton Images

Dat Robert Kubica en Paul di Resta, zijn concurrenten voor een zitje bij Williams in 2018, een test gaan afwerken met een 2014-bolide, verandert volgens Felipe Massa niks aan zijn kansen.

Massa zelf is als huidige Williams-coureur namelijk de enige van de drie die zich de komende maanden nog in 2017-materiaal kan presenteren, met nog vijf raceweekends voor de boeg. De test die Kubica en Di Resta gaan doen, is volgens hem niet representatief. “Die test is met een vier jaar oude auto. Die is compleet anders. Aan de hand daarvan is het moeilijk evalueren”, stelt hij.

Williams-reserve Di Resta verving de zieke Massa in Hongarije en heeft dus één race met de 2017-auto gereden.

“Voor mij verandert er dus niks door deze test”, verklaart Massa. “Williams weet al heel duidelijk wat ik kan”, zegt de coureur die aangeeft zich niet al te druk te maken om de hele situatie en zich vooral op de resterende races te willen richten. “Ik ga daarin gewoon mijn best doen. Ik heb verder geen idee wat er volgend jaar gaat gebeuren.”

Massa wil graag nog een jaartje door en denkt zeker nog goed genoeg en gemotiveerd genoeg te zijn: “Maar ik neem de beslissingen niet, dat doet het team.” De 36-jarige Massa is momenteel aan zijn vierde seizoen met Williams bezig. Eind vorig jaar ging hij eigenlijk met pensioen, maar hij werd – zonder een race te missen – teruggeroepen toen Valtteri Bottas van Williams naar Mercedes vertrok.

Massa kondigde zijn geplande pensioen destijds aan tijdens het raceweekend in Italië, nam bij de voorlaatste race in Brazilië – zijn thuisland – uitgebreid afscheid en deed dat vervolgens nog eens in Abu Dhabi tijdens de seizoensfinale. Er staat nu echter ‘geen deadline’ voor een beslissing, vertelt Massa. “Al zou het wel fijn zijn voor Brazilië duidelijkheid te hebben. Voor het team en voor mijzelf.”