Vanwege opnieuw een matig seizoen vreesde Ferrari-coureur Felipe Massa dat zijn contract niet verlengd zou worden. Toch begint hij volgend jaar aan zijn zevende seizoen bij het team uit Maranello.

Na een dramatische seizoensstart, waar Massa slechts twee punten in vijf races behaalde, kwam de Braziliaan aan het eind van het seizoen op stoom. Met podiumplekken in Japan en thuisland Brazilië kwam de 32-jarige Massa tot een totaal van 122 punten, nog altijd 156 minder dan teamgenoot Fernando Alonso.

“In het eerste half jaar was ik bezorgd of mijn contract wel verlengd zou worden”, geeft Massa toe. “Bij de start van het seizoen was ik te veel bezig met de geruchten dat ik vervangen zou gaan worden bij slechte resultaten. Nu is dat niets nieuws, aangezien die geruchten al de ronde doen sinds ik in 2006 begon bij Ferrari. Toch was ik even bang dat ze me zouden ontslaan na de dramatische seizoensstart”, aldus de tweede Ferrari-coureur.

Halverwege het seizoen besefte Massa dat hij zich puur op het racen moest richten. “In augustus heb ik in de spiegel gekeken en gezegd: ga nu eens racen en plezier hebben”, bekent hij. “Vanaf dat moment ging ik beter presteren en werd ook de auto beter. De laatste negen races waren goed en ik zie zowel mijn toekomst als die van Ferrari zonnig in”, zegt Massa.

Ook in 2011 kwam de kleine Braziliaan er totaal niet aan te pas tegen Alonso. Hij scoorde zelfs geen podiumplaats, terwijl de Spanjaard een zege boekte en totaal tien keer naar het podium reed.