Felipe Massa baalt dat zijn twee testdagen in Jerez door regen belemmerd werden. Daardoor kon hij weinig meer dan kilometers maken. “Het was niet zo positief, maar het is voor iedereen hetzelfde.”Massa kwam woensdag en donderdag in actie voor Ferrari tijdens de vierdaagse test die in Jerez gaande is. Hij trof het niet met het weer: beide dagen moesten de coureurs het de hele dag door met een natte baan doen.

Bepaald niet ideaal, vertelde Massa aan verslaggevers. “Donderdag was de baan zelfs nog slechter, omdat er ook een hele harde wind stond.”

Niettemin reed Massa toch nog 164 ronden. “Het was allemaal niet zo positief, maar het is voor iedereen hetzelfde. Het is belangrijk om hier te zijn.”

“De omstandigheden maken niet uit, het is belangrijk om te rijden en kilometers te maken. We zijn misschien wel het team dat het meeste heeft gereden, dus dat is positief.”

Maar meer dan kilometers maken, zat er niet in, geeft de Braziliaan toe. “We konden weinig doen op het gebied van de set-up en konden ook niet wat nieuws met de auto proberen.”

Op vrijdag en zaterdag neemt Fernando Alonso de testtaak van Massa over.

JK