De Japanse GP2-coureur Nobuharu Matsushita gaat als test- en ontwikkelingscoureur aan de slag voor McLaren. Matsushita is een beschermeling van McLarens motorleverancier Honda.

De benoeming van Matsushita ‘onderstreept de samenwerking tussen McLaren en Honda’ om jong talent te vinden en een kans te geven, zo schrijft het team zelf. Matsushita is al langer een protegé van Honda en gaat in 2016 zijn tweede jaar in de GP2 in voor ART GP, dat met Honda en McLaren samenwerkt.

Daarnaast wacht Matsushita ‘extreem belangrijk’ werk als test- en ontwikkelingsrijder voor McLaren, vertelt racing director Eric Boullier. De Japanse coureur gaat alles wat McLaren op het circuit leert, toetsen in de simulator en zal verder nauw samenwerken met de technische staf van het team.

2015 GP2 Series Round 10. Bahrain International Circuit, Bahrain Thursday 19 November 2015. Nobuharu Matsushita (JPN, ART Grand Prix) Photo: Alastair Staley/GP2 Series Media Service. ref: Digital Image _R6T7812

Matsushita, Japans Kampioen Formule 3 in 2014, maakte in 2015 de overstap naar de GP2. Foto: GP2 Media.

Matsushita zelf ziet dit als ‘een grote stap vooruit’ in zijn carrière, terwijl hij het verder ‘een jongensdroom’ noemt om de Formule 1-wereld te betreden. “Ik ga mijn uiterste best voor het team doen door data te verzamelen en aan de set-up te werken in de simulator.”

In de GP2 wil Nobuharu ‘Nobu’ Matsushita een gooi naar de titel doen. In 2015 won hij één race en finishte hij als negende in de opstapklasse, terwijl zijn toenmalige teamgenoot Stoffel Vandoorne kampioen werd.

De Vlaming Vandoorne is in zekere zin nog altijd een teamgenoot van Matsushita, want hij staat bij McLaren als test- en reserverijder in de boeken. Vandoorne gaat daarnaast in de Japanse Super Formula racen.