*

Mattia Binotto: ‘Vrouwen moeten deel uitmaken van Ferrari Driver Academy’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

14 januari 2020 11:24

Mattia Binotto: ‘Vrouwen moeten deel uitmaken van Ferrari Driver Academy’
Motorsport Images

De Ferrari Driver Academy wil een vrouwelijke coureur toevoegen aan zijn programma. Dat zegt Ferrari-teambaas Mattia Binotto. “Vrouwen moeten deel uitmaken van de Ferrari Academy. Daar zijn we hard aan het werken.”

Ondertussen elf jaar geleden richtte Ferrari zijn jongerenprogramma Ferrari Driver Academy op. Ondertussen telt dat programma, eSporters niet meegerekend, zeven jonge coureurs waaronder Mick Schumacher en Giuliano Alesi. Een vrouwelijke coureur heeft de Academy echter nog nooit in zijn rangen gehad, en daar wil teambaas Mattia Binotto iets aan veranderen.

Lees ook: Leclerc over crash met Vettel in Brazilië: ‘Goede les’ en ‘zal niet meer gebeuren’

“We moeten op zoek naar de volgende generatie talent voor Ferrari”, zegt Binotto aan Formula 1. “De Ferrari Academy kijkt daarbij ook naar vrouwen. Vrouwen moeten deel uitmaken van de Ferrari Academy. Dat is iets waar we nu aan werken zodat het snel kan gebeuren.” Voorlopig blijft Susie Wolff, vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff, de laatste vrouw die reed met een F1-bolide tijdens een raceweekend.

Naast vrouwelijke coureurs blijft de Ferrari Driver Academy ook eSporters in het oog houden. “We begrijpen het belang van het simracen voor de nieuwe generatie. Esports maakt deel al uit van ons Ferrari Driver Academy-programma. Dat scheiden we dus niet, ook eSporters horen bij de Academy”, besluit Binotto.

Lees ook: Williams houdt Jamie Chadwick aan boord als testcoureur

Vrouwen Ferrari Driver Academy. Mattia Binotto wil vrouwelijke coureurs toevoegen aan het Ferrari-opleidingsprogramma.

Susie Wolff was in 2015 de laatste vrouw die aan het stuur zat van een F1-bolide tijdens een raceweekend. © Motorsport Images.