Ferrari’s nieuwe teambaas Marco Mattiacci zegt inmiddels op een rijtje te hebben wat Ferrari’s zwakke punten zijn en te weten welke richting het team moet inslaan om de weg naar boven te vinden.

Mattiacci staat sinds het raceweekend in China aan het roer bij de Scuderia en is de afgelopen twee maanden bezig geweest aan zijn nieuwe functie te wennen en het team te leren kennen en analyseren.

Mattiacci vertelt aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper dat hij na de Grand Prix van Canada met iedereen heeft gesproken en ‘de lucht heeft geklaard’, zodat ‘iedereen nu een duidelijk beeld heeft van welke kant we gezamenlijk op moeten’, zo legt hij uit.

“We hebben vastgesteld en begrepen wat onze zwakke punten zijn en er wordt door de leidinggevenden van het team gewerkt aan het verbeteren daarvan”, meldt de Italiaan verder aan Cooper.

“We hebben plannen opgesteld om de situatie te verbeteren, maar ik wil verder niets toelichten over de speerpunten daarvan, want dan zou ik onze rivalen in de kaart spelen”, aldus Mattiacci.