Ferrari’s nieuwe teambaas Marco Mattiacci heeft zijn initiële analyse van het team afgerond en is tot de conclusie gekomen dat er een sterk team staat, maar er ook duidelijk dingen beter kunnen.

In gesprek met Autosport vertelt Mattiacci dat hij de laatste zes weken een ‘grondige analyse’ heeft verricht en tot de conclusie is gekomen dat Ferrari zich – uiteraard – op het circuit moet verbeteren, maar ook naast de baan.

“We hebben gekeken naar hoe we ons op korte termijn kunnen verbeteren, terwijl we ook hebben onderzocht wat we op de middellange termijn moeten doen om Ferrari terug naar de top te brengen”, meldt Mattiacci.

“Ik ga uiteraard niet openbaar bespreken wat we als gevolg hiervan gaan doen en op welke manieren we ons kunnen verbeteren, maar het is duidelijk dat we de werkwijze en structuur van het team moeten aanpassen zodat de Scuderia weer sneller wordt, zowel op het circuit als wat betreft het maken van beslissingen binnen de organisatie”, zo wijst hij toch nog wel een duidelijk verbeterpunt aan.

De Italiaan benadrukt verder dat Ferrari ‘veel goede mensen heeft rondlopen’, maar dit niet betekent dat hij geen personeelsleden van andere teams aan zal trekken als die van toegevoegde waarde zijn: “Want er is geen één organisatie die sterker wordt door altijd hetzelfde te blijven. Het is normaal om mensen van buitenaf te halen tijdens een reorganisatie en Ferrari is daar geen uitzondering op.”