Maurizio Arrivabene wordt de nieuwe teambaas van Ferrari. Hij neemt het roer over van Marco Mattiacci, die na een half jaar alweer wordt bedankt voor bewezen diensten.

In april stapte Stefano Domenicali op als teambaas van Ferrari. Hij nam de verantwoordelijkheid op zich voor de slechte seizoensstart van het team. Marco Mattiacci, afkomstig van de Amerikaanse divisie van het bedrijf, werd aangesteld als zijn opvolger en kreeg als taak de boel weer op de rails te krijgen. Het seizoen kreeg niet de positieve wending waar Ferrari op had gehoopt en nadat ook president Luca di Montezemolo het veld moest ruimen, verdween de steun voor Mattiacci.

De nieuwe preses Sergio Marchionne schuift nu Maurizio Arrivabene naar voren. Arrivabene komt over van Philip Morris, waar hij werkzaam was sinds 1997 na een carrière in marketing en PR. Bij Philip Morris was Arrivabene nauw betrokken bij de samenwerking met Ferrari. Ook had hij sinds 2010 zitting in de F1 Commission als vertegenwoordiger van de sponsoren.

“We hebben Maurizio Arrivabene aangesteld omdat we op dat historische moment in de geschiedenis van Ferrari en de Formule 1 behoefte hebben aan teamleider met kennis van zowel ons merk als de sport”, verklaart Marchionne. “Maurizio weet welke uitdaging ons te wachten staat. Hij is erg innovatief en heeft veel ervaring met bedrijfsvoering in ingewikkelde markten.”