*

Max Verstappen dit weekend naar Marokko voor taakstraf

Sjaak Willems

Sjaak Willems

11 januari 2019 17:46

Max Verstappen dit weekend naar Marokko voor taakstraf

Een dag meelopen met de stewards van de ePrix van Marrakesh, dat is deels de invulling van de taakstraf van Max Verstappen. Die straf kreeg hij voor zijn confrontatie met Esteban Ocon na afloop van de Grand Prix van Brazilië. 

De twee kwamen tijdens de race met elkaar in botsing toen achterblijver Ocon leider Verstappen wilde passeren om zich te unlappen. Het incident koste Verstappen de overwinning en dus kwam hij kwaad verhaal halen bij Ocon. Daarbij schold hij de Fransman uit en duwde Verstappen hem meerdere keren.

Lees ook: Horner over opstootje Verstappen en Ocon: ‘Esteban komt nog goed weg met een duwtje’

“De stewards hebben van Verstappen begrepen dat hij ontzettend kwaad was over het incident. Hij heeft verklaard dat het niet zijn intentie is geweest om Ocon een klap te geven”, zo stond er in de beslissing van de FIA destijds. “We begrijpen zijn passie maar sportmannen horen zich te beheersen en als rolmodel te dienen. Daar heeft Verstappen in gefaald.”

Eracingnews365.com schrijft dat Verstappen vrijdagavond nog in de Marokkaanse stad aankomt en dat hij zich zaterdagochtend op Circuit International Automobile Moulay El Hassan moet melden bij steward (en ex-coureur) Vitanonio Liuzzi. “Hij zal de stewards observeren tijdens hun werkzaamheden bij een topevenement”, aldus de FIA vandaag.

“Verstappen will spend the day as an observer to the stewards, closely following their work at a top-level international motor sport event as part of the educational and informative approach taken by the FIA in this matter.”

Overigens lijkt daarmee één van de twee dagen taakstraf te zijn ingevuld. Wat Verstappen op zijn tweede dag moet doen, is nog niet duidelijk.

Het moment waar het allemaal om ging: achterligger Esteban Ocon wil raceleider Max Verstappen inhalen maar dat gaat vreselijk verkeerd.