*

Max Verstappen: ‘Ik kan me geen kalender voorstellen zonder Britse Grand Prix’

Laurens Stade

Laurens Stade

8 juli 2019 16:00

Max Verstappen: ‘Ik kan me geen kalender voorstellen zonder Britse Grand Prix’

Max Verstappen kijkt na zijn spectaculaire overwinning op de Red Bull Ring uit naar de Britse Grand Prix aankomend weekend. Er hangen donkere wolken boven Silverstone omdat het contract dit jaar afloopt, maar Verstappen hoopt dat dit niet de laatste keer zal zijn dat hij kan genieten van een ‘onmisbare’ Grand Prix van Engeland.

In Oostenrijk wist de Nederlander nog op verrassende wijze de race te winnen na een slechte start, waardoor hij terugviel naar de achtste plaats. Een indrukwekkende inhaalrace bezorgde Verstappen zijn eerste overwinning van het seizoen, maar misschien belangrijker nog de eerste overwinning voor Honda sinds Hongarije 2006 en haar terugkeer in de Formule 1 in 2015. ”Ik kijk erg uit naar Silverstone, al helemaal na de overwinning in Oostenrijk vorig weekend. Het was een bijzonder moment voor het gehele team en Honda, al het harde werk begint zijn vruchten af te werpen.”

Lees ook: Verstappen grijpt overwinning in Oostenrijk na bloedstollende inhaalrace

Silverstone kent twee lange rechte stukken, de Wellington en Hangar Straight, maar Verstappen kijkt veel liever naar de bochten. ”Ik geniet van het circuit van Silverstone vanwege alle snelle bochten, Becketts en Maggots zijn mijn favoriete bochten daar. Het is geweldig om over dit circuit te rijden. Ik ken het circuit ook erg goed uit mijn tijd in de F3, voordat ik naar de Formule 1 ging.”

Genoeg steun van Britse fans
Waar de tribunes in Oostenrijk nog feloranje kleurden door de duizenden afgereisde Nederlandse fans, zal dat tijdens de Grand Prix van Engeland veel minder zijn. Desondanks geniet Verstappen ook daar genoeg steun. ”Ik vind het fantastisch om de Britse fans op de campings te zien en ons te zien steunen vanaf de tribunes. Er is altijd veel publiek en de Britse fans zijn een van de meest gepassioneerde fans ter wereld.”

De speciale Max Verstappen-tribunes in Oostenrijk kleurden het circuit oranje. Foto: Motorsport Images

De Nederlander maakte in Oostenrijk het team van Red Bull blij met de zege in haar thuisrace. Voor komend weekend ziet hij nog een kans. ”Omdat onze fabriek een paar straten van het circuit ligt is dit nog een thuisrace voor ons, dus ik hoop dat we de progressie voort kunnen zetten en er een mooie show van maken op zondag.”

Veel twijfel is er wel over de race op Silverstone, omdat het contract van het circuit afloopt en Londen maar al te graag een Grand Prix wil organiseren. Max hoopt in ieder geval dat de Britse Grand Prix blijft. ”Veel mooie, snelle bochten is waar we van houden en ik kan me geen kalender voorstellen zonder de Grand Prix van Engeland. ”

Lees ook: Silverstone ‘bezorgd’ om plan GP Londen: ‘Betekent meer risico voor ons’

Gasly hoopt op beter
Ook zijn Franse teammaat Pierre Gasly kijkt uit naar Silverstone. ”Het is een van mijn favoriete banen vanwege de hele snelle bochten, en zeker met een Formule 1-wagen voel je dan de downforce en de grip. Silverstone is mooi, heeft vloeiende bochten en ook nog eens historie. Daarom betekent deze race veel voor mij. We focussen op elk detail en proberen alle puzzelstukjes bij elkaar te leggen om een beter resultaat te behalen.” Gasly eindigde in Oostenrijk op een teleurstellende zevende plaats, op een ronde achterstand van zijn Nederlandse teamgenoot.

Foto: Motorsport Images

”In de GP2 wist ik hier nog te winnen, nadat ik met familie betrokken was geraakt bij een auto-ongeluk onderweg naar het circuit. Dat was voor mij een bijzonder weekend en iets wat ik nooit zal vergeten. Ik ben blij dat ik hier terugkeer met Red Bull”, aldus de Fransman.