*

Silverstone ‘bezorgd’ om plan GP Londen: ‘Betekent meer risico voor ons’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 juli 2019 13:06

Silverstone ‘bezorgd’ om plan GP Londen: ‘Betekent meer risico voor ons’
Motorsport Images

De organisatie achter de race op Silverstone maakt zich zorgen om de plannen voor een Grand Prix in Londen. En: de organisatie is ook niet blij dat het pas zo laat over deze plannen is verteld door Formule 1-eigenaar Liberty Media.

De achtergrond daarbij is dat het contract tussen Silverstone en de Formule 1 na dit seizoen afloopt, en gesprekken over verlenging na een stroeve start en de nodige onvrede tussen de British Racing Drivers’ Club die Silverstone runt en Liberty Media eindelijk de goede kant op leken te gaan. Dat er nu serieus werk wordt gemaakt van een straatrace in Londen, is daarom ook een tik voor de gesprekken tussen de BRDC en Liberty.

Lees ook: Silverstone zet ontsnappingsclausule in voor GP van Engeland

De F1 gaf in 2017 in Londen – als mogelijk opwarmertje – een spectaculaire demo met F1 Live.

Stuart Pringle, managing director van Silverstone, vertelt de BBC namelijk dat het circuit “pas recentelijk door de Formule 1 is verteld dat ze een race in Londen willen. Dat verandert de zaken nogal voor ons, want omdat Groot-Brittannië geen bijster groot eiland is, roept dit commerciële vragen op.” Pringle doelt er daarmee op dat Silverstone er bang voor is dat haar toeschouwersaantallen gaan lijden onder een GP in Londen, zeker aangezien die waarschijnlijk ongeveer in dezelfde tijd van het jaar gehouden moet worden, omwille het weer.

Een bijkomende reden waarom ze zo’n 110 kilometer ten noorden niet happy zijn met plannen voor de race in Londen, is dat juist de financiën een reden zijn voor het sowieso al voortslepen van de onderhandelingen tussen Silverstone Circuit en de Formule 1. “We hebben gedurende dit proces juist de hele tijd geprobeerd het (financiële, red.) risico te managen, maar dit doet niks om dat te verkleinen.”

Lees ook: Londen heeft interesse in eigen GP

“Het tegendeel is zelfs het geval. Het risico neemt alleen maar toe voor Silverstone.” Ondanks deze recente ontwikkelingen lopen de gesprekken tussen beide partijen nog, vertelt Pringle. Een woordvoerder van de Formule 1 omschrijft de gesprekken tegenover de BBC als ‘constructief’.