De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, heeft er wel interesse in: een Grand Prix in de straten van de Engelse hoofdstad, waar de Formule 1 woensdag een spetterend live-event hield.

Tijdens F1 Live London werd Khan gevraagd naar de mogelijkheid van een toekomstige Grand Prix in ‘zijn’ Londen en de burgemeester laat aan Sky Sports F1 weten daar zeker wel oren naar te hebben: “Als de nieuwe Formule 1-bazen willen praten, luister ik graag.”

“De nieuwe eigenaar van de Formule 1 heeft goede, frisse ideeën”, zegt Khan over Liberty Media. “Ik praat en denk graag met ze mee, om samen te kijken of we het voor elkaar kunnen krijgen”, vervolgt Khan, die wel erkent dat er ‘de nodige obstakels’ te overwinnen zijn.

De situatie met Silverstone, dat deze week bekendmaakte gebruik te maken van een breekclausule in haar deal met de Formule 1 om het contract na 2019 op te zeggen, lijkt er daar één van. Dit omdat de race daar zeer populair is, maar de toekomst ervan onder druk staat, wat de situatie gevoelig maakt.

Khan lijkt dat in te zien en wil daarom, ondanks zijn interesse, niet gelijk te hard van stapel lopen. “Er is pas net besloten de deal tussen de Formule 1 en Silverstone te beëindigen, dus we moeten maar zien, al zijn er ook heel veel Formule 1-fans in Londen.”

Mocht de Formule 1 willen doorpakken en goed samenwerken met de stad, dan is Khan er zeker van dat er een haalbaar plan voor een race uitgewerkt kan worden. “Ik wil dat Londen de sporthoofdstad van de wereld blijft”, voegt Khan daar tegenover de BBC aan toe.

Silverstone
De situatie met Silverstone maakt plannen voor een Grand Prix in Londen zoals gezegd wat complex. Het is namelijk geen geheim dat Silverstone de race graag wil houden, maar vooral moeite heeft met het financieren ervan en daarom een nieuwe deal wil.

Liberty Media en de BRDC, de organisatoren van de race op Silverstone, vechten inmiddels ook een verbale oorlog uit over het breken van het contract. Volgens Liberty Media heeft de BRDC dat gedaan om haar eigen onderhandelingspositie te versterken.