*

Max Verstappen kiest voor Red Bull

Redactie

Redactie

4 jaar geleden

Max Verstappen kiest voor Red Bull
Red Bull GEPA Pictures

De kogel is door de kerk: het door vrijwel de hele Formule 1-top begeerde supertalent Max Verstappen maakt vanaf heden deel uit van het Red Bull Junior Team, het talentenprogramma van Red Bull Racing.

De in de Formule 3 zo indrukwekkend presterende Verstappen werd al een tijdje door een hele reeks Formule 1-teams begeerd en heeft dus uiteindelijk de keuze gemaakt om niet met Mercedes, Ferrari of Lotus, maar met Red Bull in zee te gaan.

De keuze om zich aan te sluiten bij het talentenprogramma van het team dat de laatste vier jaar de Formule 1 heeft gedomineerd, is met gejuich ontvangen bij de race-tak van de Oostenrijkse firma zelf: “We zijn enorm gelukkig met het feit dat Max onze uitnodiging om deel uit te gaan maken van ons Junior Team heeft geaccepteerd”, meldt Red Bull.

De zestienjarige Verstappen, zoon van oud-Formule 1-coureur Jos, laat weten dat het ‘voor zich spreekt dat ik hier dolblij mee ben’. “Ik voel me vereerd deel uit te maken van het Red Bull Junior Team, dat al zoveel coureurs succesvol naar de Formule 1 heeft gebracht”, meldt het jonge talent via Verstappen.nl.

“Ik grijp deze kans om samen met Red Bull mijn carrière te ontplooien en maximaal te presteren vanzelfsprekend met twee handen aan”, vervolgt Verstappen, die verder nog een woord van dank uitspreekt aan het adres van Helmut Marko – hoofd van Red Bulls talentenprogramma – en Red Bull zelf: “Ik wil ze bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen.”

De Nederlander zal zijn huidige campagne in de Formule 3 gewoon afmaken met Van Amersfoort Racing. Wel heeft Red Bull hem dinsdag al direct de kans gegeven in een Formule Renault 3.5-bolide te testen. “En dat zal me zeker helpen om uiteindelijk, samen met Red Bull, tot een weloverwogen besluit over mijn verdere toekomst te komen”, aldus de coureur die zich gelukkig prijst dat hij met steun van Red Bull vaker de kans zal krijgen in ‘hogere klassen’ te testen en met zijn toekomstige keuzes dus niet over één nacht ijs hoeft te gaan.