Nadat enkele gelukkige fans gisteravond al een blik mochten werpen op de nieuwe McLaren MCL34, heeft het Britse team de auto nu ook aan de rest van de wereld getoond onder het motto ‘Fearlessly Forward’. Vrij vertaald: moedig voorwaarts.

McLaren legde enkele van zijn grootste fans in de watten door de winnaars van een prijsvraag naar de fabriek te halen en een unieke sneak preview te geven van de nieuwe bolide. Vandaag krijgt iedereen de auto te zien waarmee McLaren uit het dal hoop te komen. Het kampioensteam van weleer maakt moeilijke jaren door. Eerst kreeg Honda daar de schuld van, maar de overstap naar Renault-motoren vorig jaar bracht weinig vooruitgang. Dus ging de boel verder op de schop.

Inmiddels is James Key aangetrokken als nieuwe technisch directeur en Andreas Seidl als teammanager, maar beiden kunnen nog niet direct beginnen vanwege concurrentiebedingen van hun vorige werkgevers (respectievelijk Toro Rosso en Porsche). Op het ontwerp van deze auto hebben ze dus nog geen invloed kunnen uitoefenen, maar gedurende het jaar moeten ze het team verder zien te stroomlijnen.

McLaren begint het seizoen ook met twee nieuwe coureurs. Fernando Alonso hield het voor gezien in de Formule 1 en Stoffel Vandoorne werd aan de kant geschoven. Aan Carlos Sainz de moeilijke taak om in de voetsporen te treden van zijn illustere landgenoot en jongeling Lando Norris hoopt in tegenstelling tot andere talenten die bij McLaren binnenkwamen wel de kans en tijd te krijgen om te laten zien wat hij in huis heeft. Voordeel voor Norris is dat hij ceo Zak Brown achter zich heeft staan.