Het incident in de eerste ronde tussen Charles Leclerc en Max Verstappen had indirect nog een tweede slachtoffer, Lando Norris kreeg te maken met remproblemen door rondvliegend carbon van de auto van Leclerc. McLaren-teambaas Andreas Seidl had dan ook geen enkel begrip voor het doorrijden van de Monegask. 

Teambaas Andreas Seidl was na de race niet te spreken over hoe Ferrari en de wedstrijdleiding om zijn gegaan met de situatie. De endplate van Leclercs voorvleugel hing na het incident met Verstappen los en kwam in de tweede ronde los op het lange rechte stuk. Daarbij sloeg het de spiegel van Hamilton los van de Mercedes, één van de brokstukken kwam in de brakeduct van Norris terecht.

Lees ook: Flinke tijdstraf Charles Leclerc na incident met Verstappen

“De temperatuur van de remmen schoot meteen omhoog dus we konden niet anders dan hem naar binnen halen om het schoon te maken. En daarmee was de race ook meteen klaar”, aldus Seidl tegen Racefans.net. ”Hij heeft het nog wel geprobeerd en heeft ook goed gereden maar het was gewoon niet meer mogelijk om er meer uit te halen.”

Foto: Motorsport Images

Seidl was na afloop dan ook verbolgen over het feit dat Ferrari naliet Leclerc naar binnen te halen. “We zijn er faliekant op tegen dat de concurrentie auto’s laat doorrijden met een loshangende endplate. Daarmee breng je iedereen in gevaar.” Seidl heeft zijn beklag gedaan bij de wedstrijdleiding die overigens naderhand alsnog een tijdsstraf aan Leclerc voor zowel het doorrijden als het incident met Verstappen zelf. “Het lijkt me dat het in geen geval moet worden toegestaan dat een coureur vol gas doorrijdt met loshangende onderdelen.”

Lees ook: Leclerc raakte Verstappen door onderstuur: ‘In de auto was het een lastige situatie’

Het was niet het enige misfortuin dat Norris trof, op weg naar de pits werd hij in de laatste chicane ingehaald door Albon waarbij de twee elkaar raakten. Norris zijn auto liep daardoor nog meer schade op, in de pits werd zijn remprobleem opgelost door het brokstuk uit de brakeduct te halen. “Het was ongelukkig, ik reed er precies doorheen”, zei Norris daarover tegen Ziggo Sport zonder in te gaan op de schuldvraag. “Dat zo’n stuk nou net in je brakeduct terechtkomt”, zei de Brit terwijl hij aangeeft hoe groot het was, een centimeter of tien. Hij eindigde uiteindelijk buiten de punten als dertiende.