McLaren heeft bevestigd dat Ron Dennis zijn aandelen in de overkoepelende McLaren Technology Group en McLaren Automotive heeft verkocht.

Het van de hand doen van zijn belangen in McLaren volgt nadat Dennis eind 2016 al opzij werd geschoven. Tot die tijd hield hij de touwtjes in handen als ceo en bestuursvoorzitter van de McLaren Technology Group, maar de andere aandeelhouders dwongen hem af te treden.

Dennis hield een belang van 25 procent in de McLaren Technology Group en had elf procent van de aandelen in McLaren Automotive – de straatauto-tak – in handen. McLaren meldt nu dat hij een akkoord heeft bereikt met de andere aandeelhouders om dit te verkopen.

Die andere aandeelhouders zijn zakenman Mansour Ojjeh en Mumtalakat, een investeringsmaatschappij uit Bahrein. Of zij de belangen van Dennis – deels dan wel volledig – hebben overgenomen, wordt niet gespecificeerd.

Met de definitieve exit van Dennis hebben de aandeelhouders besloten de McLaren Technology Group en McLaren Automotive samen te voegen in de McLaren Group. Sjeik Mohammed bin Essa Al Khalifa is gelijktijdig aangesteld als de uitvoerend bestuursvoorzitter van de McLaren Group.

“Ik ben er erg blij mee dat ik een akkoord heb bereikt met de aandeelhouders”, zegt Dennis, die 37 jaar lang in verschillende leidinggevende rollen bij McLaren betrokken is geweest, maar in de Formule 1-wereld natuurlijk vooral naam maakte als McLaren-teambaas.

“Ik heb altijd gezegd dat mijn 37 jaar in Woking als een hoofdstuk in het McLaren-boek gezien moet worden en wens McLaren het beste nu het verhaal verdergaat”, zegt Dennis.

Sjeik Mohammed bin Essa Al Khalifa bedankt Dennis namens iedereen bij McLaren: “Hij heeft enorm veel voor McLaren betekend en er een succesverhaal van gemaakt.”

Wat de toekomst betreft, zegt de nieuwe bestuursvoorzitter dat de komende maanden en jaren een enorm spannende tijd beloven te worden. “Als de tijd er in de nabije toekomst rijp voor is, zullen we meer bekendmaken over onze plannen.”