Kevin Magnussen noemt de zevende en achtste plaats voor McLaren niet om over naar huis te schrijven. Jenson Button moet bovendien nog vijf startplaatsen inleveren vanwege een versnellingsbakwissel.

“Een zevende en achtste plaats geeft niet veel voldoening, maar meer zit er op dit moment niet in”, stelt Magnussen. “Jenson en ik waren de hele middag aan elkaar gewaagd, dus ik denk dat we wel kunnen stellen dat we het maximale uit de auto hebben gehaald.” 

“Dat was veel moeite voor een twaalfde plaats op de grid”, omschrijft Button zijn kwalificatie. De Brit is blij dat hij het onderlinge duel met Magnussen in zijn voordeel besliste, maar gefrustreerd dat hij daar morgen weinig profijt van heeft door zijn gridstraf.

Niet alleen moet Button een stuk verder naar achteren starten, hij komt nu ook op de minder gunstige kant van de grid terecht. “Dat maakt het iets lastiger”, meent Button. “Maar het lijkt erop dat er twee of misschien zelfs wel drie pitstops nodig zijn, dus dat biedt perspectieven om wat winst te boeken met de strategie.” 

Magnussen sluit zich daarbij aan. “Met de bandenstrategie kunnen we vaak progressie boeken”, aldus de Deen. “Er liggen dus belangrijke punten in het verschiet.”