McLaren is redelijk tevreden na de eerste testdag in Korea. Beide sessies stonden in het teken van het vergaren van data. Het team hoopt daarmee morgen een auto neer te zetten die competitief voor de dag kan komen.

Jenson Button zette in de eerste vrije training een vijfde tijd neer. In VT2 kwam hij daar niet aan en moest hij genoegen nemen met de negende stek. De Engelsman noemt de baan ‘tricky’, lastig dus. “Vooral aan het begin van het weekend is de baan lastig te besturen. Omdat het circuit volgens mij verder nooit gebruikt wordt is het altijd enorm glad bij de eerste training.”

Uitgerekend in die eerste training was hij sneller. “De tijd van de tweede training is echter meer representatief voor waar we staan. We hebben aardig wat ronden gereden en hebben nu een goed idee van de karakteristieken van de banden. Qua prestatie staan we denk ik dichterbij de Lotussen dan de laatste paar races.”

Perez was vooral tevreden dat hij alles van zijn to do-list kon afstrepen. “We hebben alles gedaan wat we wilden doen, inclusief een aantal nuttige ronden met veel brandstof, wat erg belangrijk is.”

“We hebben nog steeds best wat werk te doen om de auto te optimaliseren, dus het zal erom spannen, maar ik kijk uit naar de dag van morgen. Ik denk dat de situatie vergelijkbaar is met Singapore: als we punten kunnen pakken, zijn we tevreden.”