McLaren-coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button zijn niet tevreden over het verloop van hun race. Voor Hamilton ging het in het begin al mis, terwijl Buttons banden op het eind helemaal op waren.

Hamilton en Button eindigden in Turkije als vierde en zesde, hetgeen de beide Britten niet bepaald tevreden stemt.

Volgens Hamilton, die als derde was vertrokken, was zijn race eigenlijk na een paar bochten al bekeken: “Want na een aardige start verloor ik in bocht drie heel veel terrein”, treurt hij na.

“Ik kwam vervolgens vast te zitten achter Jenson en beschadigde mijn banden in een poging er voorbij te komen”, legt de wereldkampioen van 2008 verder uit. “Daardoor moest ik eerder naar de pits dan gepland, terwijl ik later ook bij een andere stop nog kostbare tijd verloor.”

“Gezien alle tijd die ik gedurende de race verloren heb, vind ik dat me alsnog aardig heb kunnen herstellen”, verkondigt Hamilton, die zijn team overigens niets kwalijk neemt: “De auto voelde namelijk prima aan en de jongens hebben net als altijd keihard gewerkt. Ik heb ze dan ook mijn verontschuldigingen aangeboden, want er had vandaag meer in gezeten dan dit.”

Ook Button denkt dat er eigenlijk een beter resultaat in de kaarten zat dan een zesde plek. Volgens de Engelsman valt het tegenvallende resultaat bovendien niet te wijten aan de keuze om – in tegenstelling tot al zijn directe rivalen – slechts drie in plaats van vier keer te stoppen, maar was de uitvoering van het plan niet goed: “We hebben de banden er telkens te vroeg afgehaald”, verklaart hij.

“Mijn banden waren aan het eind van mijn eerste twee stints namelijk nog gewoon in orde, maar we besloten in beide gevallen toch maar gewoon een pitstop te maken”, zegt Button, die als gevolg hiervan aan het eind van de race wél op versleten Pirelli’s rondreed: “De laatste stint duurde te lang, dus we hadden de andere pitstops pas later moeten inplannen”, herhaalt hij.

Dat hij in de slotfase nog posities verloor op zijn versleten banden, verraste Button dan ook niet. “Op dat moment race je niet meer, maar ben je gewoon een mak lammetje. Het verschil in snelheid is op zo’n moment echt levensgroot.”