McLaren-coureurs Jenson Button en Sergio Pérez zien de aanstaande Grand Prix van China als een belangrijke test en graadmeter voor het team uit Woking. “We zijn erg benieuwd naar wat we er kunnen klaarspelen.”

McLaren heeft tijdens de eerste twee races, zoals teambaas Martin Whitmarsh het verwoordt, ‘niet op het niveau gepresteerd dat van McLaren verwacht mag worden’. De renstal heeft na de Grand Prix van Maleisië echter flink de handen uit de mouwen gestoken om haar auto te verbeteren en de achterstand op haar rivalen goed te maken.

“Ik zie de race in China dan ook als een soort herstart van het seizoen”, verkondigt Button. “We hebben de afgelopen weken immers keihard gewerkt om onze auto te veranderen, nadat het ons tijdens de eerste twee races duidelijk is geworden op welke vlakken we te kort komen.”

“Ik denk dan ook dat we allemaal erg benieuwd zijn naar wat we in China kunnen klaarspelen”, vervolgt Button, die denkt volgende week ‘een aardig goed weekend’ te kunnen hebben.

Teamgenoot Pérez vult aan: “Het was erg prettig voor ons dat we na de eerste twee Grands Prix even een adempauze hebben gehad, zodat we op onze thuisbasis in Woking flink de schouders eronder hebben kunnen zetten.”

“Ik ben erg onder de indruk van hoe snel het team op de problemen gereageerd heeft en hoe hard er gewerkt wordt”, vervolgt McLarens nieuwste rekruut. “We gaan nu richting de derde race en er hangt – ondanks de stroeve seizoensstart – een positieve sfeer binnen het team. Ik heb ook erg veel zin in het raceweekend, want ik denk dat het circuit in China een goede testgrond is om te zien waar we staan.”